Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in oameni

Ofera-mi o sansa!

Campania "Ofera-mi o sansa!" a vorbit despre autism, despre cele mai frecvente simptome ale afectiunii, despre copiii cu autism si sansa lor la recuperare.

Campania s-a adresat in special parintilor din intreaga tara, educatorilor si invatatorilor dar, in egala masura, publicului larg pe care si-a propus sa ii sensibilizeze cu privire la importanta integrarii sociale si profesionale a persoanelor cu autism.

Campania a informat asupra simptomelor autismului si a faptului ca depistarea la o varsta frageda si interventia terapeutica timpurie cresc foarte mult sansele de recuperare ale copiilor cu aceasta afectiune.

Educatorii si invatatorii au aflat, la randul lor, prin actiuni desfasurate in gradinitie si scoli, ca un copil cu autism poate fi integrat in colectivitate, se poate dezvolta si poate invata cu ceilalti copii, dar ca pentru asta este nevoie de deschidere, acceptare si rabdare.

In cadrul campaniei "Ofera-mi o sansa!", Fundatia Romanian Angel Appeal a distribuit materiale informative in scoli si prin reteaua medicilor de familie din intreaga tara, a organizat evenimente publice, a participat la dezbateri pe tema autismului. O campanie radio si TV a vorbit, de asemenea, despre simptomele autismului, pentru a-i ajuta pe parinti sa le identifice cat mai timpuriu si sa se adreseze medicului de familie.

Conform cifrelor de audienta, 5.338.000 de romani, indivizi unici, au fost expusi cel putin o data mesajelor campaniei.

 

Loading the player ...

 

Loading the player ...

 

Loading the player ...

 

Loading the player ...

 

Loading the player ...

 

pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana va rugam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a uniunii europene sau a guvernului romaniei